• Deklaratë për shtyp

  Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë (Komuniteti Mysliman i Shqipërisë, Kisha Ortodokse Autoqefale e Shqipërisë, Kisha Katolike e Shqipërisë, Kryegjyshata Botërore Bektashiane dhe Vëllazëria Ungjillore e Shqipërisë), po ndjekin me shqetësim situatën politike në vendin tonë, e cila ndikon drejtpërsëdrejti në aspektin social, ekonomik dhe në të ardhmen e rinisë sonë, duke krijuar një gjendje të pasigurtë dhe duke cenuar shpresën e një populli të vuajtur, por vital e të fortë përballë sprovave me të cilat është përballur historikisht.

 • Mblidhet Këshilli Ekzekutiv i KNFSH-së

  Pas konsolidimit dhe riorganizimit të Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë, është zhvilluar me dt. 27 dhjetor 2018 në ambientet e Selisë së Kishës Ortodokse Autoqefale të Shqipërisë, mbledhja e...

 • Zhvillohet në Berlin takimi ndërkombëtar i Këshillave Ndërfetarë të Europës

  Në kuadër të përgatitjeve për zhvillimin e Asamblesë së Dhjetë Botërore të organizatës ndërkombëtare “Religions for Peace” (Fetë për Paqen), që do të mbahet në gusht të këtij viti në Lindau të Gjermanisë, është mbajtur në Berlin në datat 18-19 mars 2019 një takim ndërkombëtar i Këshillave Ndërfetarë të Europës, ku një prej tyre është edhe Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë, i përfaqësuar në këtë samit nga Sekretari i Përgjithshëm, Dr. Genti Kruja.

 • Mblidhet Bordi Ekzekutiv i Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë

  Me dt. 3 prill 2019 është zhvilluar mbledhja e radhës e Bordit Ekzekutiv të Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë, në ambientet e Universitetit Bedër. Në mbledhjen e drejtuar nga sekretari i përgjithshëm Dr. Genti Kruja, anëtarët e bordit, përfaqësues të komuniteteve fetare në vend janë njohur me zhvillimet e fundit dhe gjendjen aktuale të KNFSH-së, si dhe veprimtarinë e zhvilluar gjatë tremujorit të parë të vitit 2019.

 • Mblidhet Këshilli i Presidencës i Këshillit Ndërfetar

  Këshilli i Presidencës të Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë ka mbajtur me dt. 16.04.2019, mbledhjen e radhës dhe të parën për vitin 2019.

 • Zëri i liderëve shpirtërorë për dialog, sa po dëgjohet nga politika

  Prej disa kohësh, sa herë Shqipëria është në ditë të vështira, opinioni publik ushqehet me një deklaratë dhe qëndrim të ndryshëm nga aktorët e tjerë. Janë 5 komunitetet fetare në vend, që janë mbledhur në një Këshill. Po si lindi ky Këshill ku janë mbledhur myslimanët, katolikët, ortodoksët, bektashinjtë dhe së fundmi edhe protestantët? Në një intervistë për gazetën MAPO (dt. 20 prill 2019), Sekretari i Përgjithshëm i Këshillit Ndërfetar, Dr. Genti Kruja, shpjegon gjithçka.

 • Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë: Dhimbje dhe lutje për Sri Lankën

  Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë, shpreh dhimbjen e thellë për mbi 300 njerëz, që humbën jetën nga disa sulme terroriste në mëngjesin e Pashkëve gjatë lutjeve në dy kisha katolike dhe një ungjillore në tre qytete të Sri Lankës, si dhe në disa hotele turistike...

 • Zhvillohet në Bruksel mbledhja vjetore e Këshillave Ndërfetarë të Europës

  Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë në datat 29-30 prill 2019 mori pjesë në takimin e Brukselit të Këshillave Ndërfetarë të Europës në kuadër të organizatës "Religions for peace". Dr. Genti Kruja, Sekretar i Përgjithshëm i KNFSH-së, gjatë këtij takimi ka shpjeguar modelin e dialogut ndërfetar në Shqipëri, si dhe aktivitetet e Këshillit Ndërfetar...

 • Nënshkruhet memorandum mirëkuptimi mes Këshillit Ndërfetar dhe CVE-së

  Këshillit Ndërfetar i Shqipërisë, i përfaqësuar nga pesë krerët e komuniteteve fetare në vendin tonë, nënshkroi me dt. 17 maj 2019 një memorandum mirëkuptimi me Qendrën e Koordinimit Kundër Ekstremizmit të Dhunshëm (CVE).

 • Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë pjesëmarrës në takimin e Brukselit

  Në datat 11-13 qershor 2019 u mbajt në Bruksel, Belgjikë, takimi ndërkombëtar i Këshillit Evropian për Liderët Fetarë (ECRL-European Council of Religious Leaders), ku u zhvilluan konsultimet për Asamblenë e X-të Botërore të “Religions for Peace”, e cila do të mbahet në Lindau të Gjermanisë në gusht të këtij viti.

 • Mbahet mbledhja e Bordit Ekzekutiv të Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë

  Me dt. 5 dhjetor 2019 është zhvilluar mbledhja e radhës e Bordit Ekzekutiv të Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë, në ambientet e Qendrës Sinodike të Kishës Ortodokse Autoqefale të Shqipërisë.

 • Zhvillohet Simpoziumi i VII Akademik Ndërfetar “Maria/Merjemi, si simbol i virtytit dhe i devotshmërisë”

  Me datë 20 dhjetor 2018, është zhvilluar në sallën e konferencave të Kolegjit Universitar Bedër, simpoziumi...

 • Zhvillohet në Rimini të Italisë konferenca “Rruga Adriatike e Dialogut Ndërfetar”

  Me datë 18 dhjetor 2018, është mbajtur në Rimini të Italisë konferenca “Rruga Adriatike e Dialogut Ndërfetar”.

 • Përfaqësues të Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë takim me Papa Françeskun

  Drejtues të komuniteteve fetare nga Shqipëria, si dhe njëkohësishtpërfaqësues...

 • KNFSH vlerësohet me çmimin “De Mellon për të Drejtat e Njeriut”

  Është zhvilluar me dt. 25 tetor 2018 në Krakov të Polonisë ceremonia e ndarjes së çmimit “De Mellon për të Drejtat e Njeriut”...

 • Mblidhet Presidenca e Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë”

  Pas disa takimesh dhe mbledhje pune, drejtuesit më të lartë të komuniteteve fetare të Shqipërisë janë mbledhur më dt. 22.10.2018, ku janë marrë disa vendime të rëndësishme, lidhur me mirëfunksionimin dhe disa ndryshime statuore të Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë.

 • Zhvillohet Konferenca Ndërkombëtare mbi Dialogun Ndërfetar ICID

  Universiteti “Bedër”, Universiteti Katolik, “Zoja e Këshillit të Mirë”, Universiteti “Logos”, si dhe me komunitetet fetare në Shqipëri,në bashkëpunim me ...

 • Në përvjetorin e një dite harmonie ndërfetare

  nga Dr. Genti Kruja, Sekretar i Përgjithshëm i Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë Mars 1997… Shqipërinë e ka pllakosur murtaja e kamatës dhe pasojat e saj. Një prej ngjarjeve më interesante, në të cilën jam edhe vetë një dëshmitar okular, ka ndodhur pikërisht në ditët e trazirave të marsit të vitit 1997 në qytetin e Shkodrës.

 • Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë: Dënojmë ashpër çdo formë terrori që godet human

  Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë dënon me indinjatën më të thellë sulmin e fundit terrorist të ndodhur në qytetin Christchurch të Zelandës së Re, ku humbën jetën 49 besimtarë myslimanë, që po kryenin faljen në xhami dhe ku mbi 50 të tjerë mbeten të lënduar...

Mirësevini në faqen e Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë është themeluar më 22 tetor 2007 nga krerët e komuniteteve tradicionale fetare në Shqipëri, Komuniteti Mysliman i Shqipërisë, Kisha Ortodokse Autoqefale e Shqipërisë, Kisha Katolike e Shqipërisë dhe Kryegjyshata Botërore Bektashiane.

Aktivitete

Mbahet mbledhja e Bordit Ekzekutiv të Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë

Mbahet mbledhja e Bordit Ekzekutiv të Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë

Me dt. 5 dhjetor 2019 është zhvilluar mbledhja e radhës e Bordit Ekzekutiv të Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë, në ambientet e Qendrës Sinodike të Kishës Ortodokse Autoqefale të Shqipërisë. Në... ...
Gjermani, KNFSH merr pjesë në Asamblenë e X Botërore “Fetë për Paqen”

Gjermani, KNFSH merr pjesë në Asamblenë e X Botërore “Fetë për Paqen”

Në datat 19-23 gusht 2019 është mbajtur në Lindau të Gjermanisë, Asambleja e X Botërore “Fetë për Paqen” me pjesëmarrjen e 900 të ftuarve nga më shumë se 100 shtete... ...

Konferenca

Zhvillohet Konferenca Ndërkombëtare mbi Dialogun Ndërfetar ICID

Zhvillohet Konferenca Ndërkombëtare mbi Dialogun Ndërfetar ICID

Universiteti “Bedër”, Universiteti Katolik, “Zoja e Këshillit të Mirë”, Universiteti “Logos”, si dhe me komunitetet fetare në Shqipëri, në bashk ...
Zhvillohet në Rimini të Italisë konferenca  “Rruga Adriatike e Dialogut Ndërfetar”

Zhvillohet në Rimini të Italisë konferenca  “Rruga Adriatike e Dialogut Ndërfetar”

Me datë 18 dhjetor 2018, është mbajtur në Rimini të Italisë konferenca “Rruga Adriatike e Dialogut Ndërfetar”. Konferenca është përshëndetur ...

Deklarata

Rekomandimet kryesore të Konsultimeve Kombëtare të Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë

Rekomandimet kryesore të Konsultimeve Kombëtare të Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë

Për herë të parë në historinë e vendit tonë, Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë ka zhvilluar Konsultimet Kombëtare të të gjitha instancave dhe organeve të saj, duke dalë me disa rekomandime... ...
Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë: Dhimbje dhe lutje për Sri Lankën

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë: Dhimbje dhe lutje për Sri Lankën

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë, shpreh dhimbjen e thellë për mbi 300 njerëz, që humbën jetën nga disa sulme terroriste në mëngjesin e Pashkëve gjatë lutjeve në dy kisha katolike dhe... ...
Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë: Dënojmë ashpër çdo formë terrori që godet humanizmin

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë: Dënojmë ashpër çdo formë terrori që godet humanizmin

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë (Komuniteti Mysliman i Shqipërisë, Kisha Ortodokse Autoqefale e Shqipërisë, Kisha Katolike e Shqipërisë, Kryegjyshata Botërore Bektashiane dhe Vëllazëria Ungjillore e Shqipërisë) dënon me indinjatën më të... ...
Deklaratë për shtyp

Deklaratë për shtyp

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë (Komuniteti Mysliman i Shqipërisë, Kisha Ortodokse Autoqefale e Shqipërisë, Kisha Katolike e Shqipërisë, Kryegjyshata Botërore Bektashiane dhe Vëllazëria Ungjillore e Shqipërisë), po ndjekin me shqetësim situatën... ...

Shpërndarja tregon përkujdesje!

Komunitetet fetare në Shqipëri

Shqip
English Shqip