Home
Konferenca

Konferenca

Delegacion nga Zvicra takim me KNFSH

Një grup studiuesish nga Zvicra të gjendur për një vizitë studimore në Shqipëri, kanë zhvilluar një takim me Këshillin Ndërfetar të Shqipërisë. Delegacioni është pritur nga Sekretari i Përgjithshëm Prof...

Ambasadorja e Zvicrës në Tiranë vizitë në KNFSH

Ambasadoren e Zvicrës në Tiranë znj. Ruth Huber ka zhvilluar një takim me Sekretarin e Përgjithshëm të Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë Prof. Asoc. Dr. Genti Kruja. Gjatë këtij takimi miqësor...

Zhvillohet mbledhja e radhës e Departamentit të Gruas dhe Departamentit të Rinisë në KNFSH

Departamenti i Gruas dhe Departamenti i Rinisë në Këshilli Ndërfetar të Shqipërisë ka zhvilluar një takim të radhës në ambjentet e Kishës Orthodhokse Autoqefale të Shqipërisë. Në mbledhjen e drejtuar...

Mblidhet Bordi i Presidencës së Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë

Me datë 4 qershor 2024 u zhvillua mbledhja e radhës e Bordit të Presidencës së Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë. Në takimin e zhvilluar në Selinë e Kryepiskopatës Orthodhokse, morën pjesë...

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë takim në Ministrinë e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë, ditën e sotme më 28 maj 2024 ka zhvilluar një takim në Ministrinë e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale. Në këtë takim në emër të KNFSH-së merrni...

Një provokim pa shije në tarracën e një bashkie

Merret vesh lehtë se ky është një provokim, i kërkuar, i mirëmenduar dhe i mirëorganizuar nga lobe të caktuara, që kanë një agjendë të tyren, pjesë e së cilës, siç...

Deklaratë për shtyp

Bazuar në të drejtat e tij statutore, Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë, pasi u njoh nëpërmjet medias me projektligjin “Për shëndetin seksual dhe riprodhues”, në datën 29 prill 2024 mblodhi Bordin...

Bordi i Presidencës në KNFSH diskuton projektligjin mbi shëndetin seksual dhe riprodhues

Më 29 prill 2024 u zhvillua në një mbledhje e veçantë e Bordi të Presidencës së Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë për të diskutuar mbi “projektligj për shëndetin seksual dhe riprodhues”...

Aktivitet shkencor i “Albanian University” me Këshillin Ndërfetar të Shqipërisë

Në datën 21 shkurt 2024 në kuadër të zbatimit të projektit evropian RESILIENCE u zhvillua në sallën e bibliotekës së AU-së aktiviteti shkencor, i mundësuar nga bashkëpunimi i “Albanian University”...

Prof. Genti Kruja zgjidhet President i Këshillave Ndërfetarë të Europës

Prof. Asoc. Dr. Genti Kruja zgjidhet President i Këshillave Ndërfetare të Europës, pjesë e organizatës “Fetë për Paqe” (European National Interreligious Bodies, Religions for Peace Europe). Gjatë muajit shkurt 2024...

Mblidhet Departamenti i Gruas dhe Departamenti i Rinisë në KNFSH

Ditën e enjte më 22 shkurt 2024 janë mbledhur në një takim të veçantë Departamenti i Gruas dhe Rinisë në Këshillin Ndërfetar të Shqipërisë. Anëtarët e dy departamenteve, pjesë e...

Sekretari i Përgjithshëm i Ligës së Botës Islame takim me KNFSH

Sekretari i Përgjithshëm i Ligës së Botës Islame, ShTZ. Muhamed bin Abdulkerim el-Issa, i ndodhur për një vizitë disa ditore në vendin tonë, ka zhvilluar ditën e diele më dt...

Zhvillohet mbledhja e Bordit Ekzekutiv të Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë

Me datë 15 shkurt 2024 është zhvilluar mbledhja e Bordit Ekzekutiv të Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë e mbajtur në Qendrën e Kishës Ortodokse Autoqefale të Shqipërisë dhe moderuar nga Sekretari...

Mblidhet Bordi i Presidencës së Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë

Është zhvilluar sot, më datë 10 shkurt 2024, mbledhja e parë e këtij viti e Bordit të Presidencës së Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë. Në mbledhjen e zhvilluar në selinë e...

Zhvillohet konferenca ndërfetare në Shkodër: “Hapat drejt dialogut dhe harmonisë ndërfetare”

Është zhvilluar në Shkodër Konferenca Ndërfetare “Hapat drejt dialogut dhe harmonisë ndërfetare”. Në ceremoninë e hapjes ishin të pranishëm Kryetari i Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë dhe njëkohësisht Kreu i Komunitetit...

Sekretari i Përgjithshëm i KNFSH-së, pjesë e Forumit të Dialogut të Politikave Evropiane, Hollandë

Sekretari i Përgjithshëm i Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë dhe njëkohësisht zv/president i Këshillave Ndërfetarë të Evropës (European National Interreligious Bodies, RfP Europe) Prof. Assoc. Dr. Genti Kruja, mori pjesë në...

Rreth librit “Historia e dialogut ndërfetar” me autor Prof. Genti Kruja

nga Dr. Anthony George Frendo Ndihem shumë i nderuar se miku im Prof. Genti Kruja më ka kërkuar të shkruaj këtë parathënie për këtë libër shumë interesant, fryt i shumë...

Delegacion nga Maqedonia e Veriut vizitë studimore në KNFSH

Një delegacion nga Republika e Maqedonisë së Veriut, i përbërë nga përfaqësues të komuniteteve fetare, institucioneve qeveritare, botës akademike dhe shoqërisë civile, zhvilluan një vizitë studimore dhe ndërfetare për tre...

Mblidhet në Tiranë Bordi Drejtues i Këshillave Ndërfetarë të Europës

Bordi Drejtues i Këshillave Ndërfetarë të Europës (European National Interreligious Bodies – Religions for Peace Europe) me seli në Berlin të Gjermanisë ka zhvilluar në Tiranë më 1 tetor 2023...

KNFSH merr pjesë në Asamblenë Evropiane të Këshillave Ndërfetarë të Europës

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë merr pjesë në Asamblenë Evropiane të Këshillave Ndërfetarë të Europës, organizuar nga “Religions for Peace, Europe”. Në këtë mbledhje marrin pjesë gjithashtu edhe delegatë nga Bordi...

Mblidhet Komisioni i Arsimit në KNFSH

Pas themelimit të Komisionit të Arsimit nga Bordi i Presidencës së KNFSH-së, është mbledhur më 17 korrik 2023, për herë të parë në një mbledhje të veçantë, ku është diskutuar...

Religious perspectives of women and youth as the future-oriented way to peace

by Prof. Dr. Elisabeth Naurath* President of Religions for Peace Germany/ Vice President of ENIB RfP Europe Thank you from the bottom of my heart for inviting me to your...

KNFSH zhvillon në Tiranë Forum Ndërkombëtar me Këshillat Ndërfetarë të Europës

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë ka zhvilluar në Tiranë më 30 shtator 2023 një Forum Ndërkombëtar me pjesëmarrjen e Këshillave Ndërfetarë të Evropës. Në forumin e zhvilluar në ambientet e Universitetit...

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë zhvillon takim në Shkodër

Me datë 8 qershor 2023, Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë ka zhvilluar një takim në qytetin e Shkodrës. Me ftesë të Mons. Angelo Massafrës, President i Konferencës Ipeshkvnore të Shqipërisë dhe...

Zhvillohet Simpoziumi XII Ndërfetar “Shpresa në jetën e amshuar dhe jeta në këtë botë”

Departamenti i Shkencave Islame në Kolegjin Universitar Bedër në bashkëpunim me Departamentin e Teologjisë dhe Kulturës, në Kolegjin Universitar Logos dhe Institutin Katolik të Filozofisë dhe Teologjisë në Seminarin Ndërdioqezian...

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë përkujton 50 vjetorin e revoltës së Spaçit

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë së bashku me institucione partnere ishte pjesë e organizmit të përkujtimit të 50 vjetorit të revoltës së Spaçit. Në ceremoninë e zhvilluar me datë 21 maj...

Ministri i Jashtëm i Vatikanit Mons. Gallagher vizitë në KNFSH

Sekretari i Shtetit të Vatikanit për Marrëdhëniet me Shtetet dhe Organizmat Ndërkombëtare Mons. Paul Richard Gallagher zhvilloi sot më 20 mars 2023 një takim me Bordin e Presidencës së Këshillit...

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë nënshkruan marrëveshje me Kolegjin Universitar “Logos”

Më 15 mars 2023, në mjediset e Kolegji Universitar Logos, u nënshkrua marrëveshja e bashkëpunimit me Këshillin Ndërfetar të Shqipërisë nënshkruar nga Sekretari i Përgjithshëm i tij Prof. Asoc. Dr...

Departamenti i Gruas dhe Departamenti i Rinisë në KNFSH zhvillojnë mbledhjen e parë për vitin 2023

Departamenti i Gruas dhe Departamenti i Rinisë në Këshillin Ndërfetar të Shqipërisë kanë zhvilluar me datë 15 shkurt 2023 mbledhjen dhe takimin e parë për këtë vit. Takimi i zhvilluar...

Mblidhet Bordi Ekzekutiv në KNFSH

Ditën e mërkurë, më 15 shkurt 2023 është mbajtur në ambientet e Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, mbledhja e parë e këtij viti e Bordit Ekzekutiv të Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë...

Mblidhet Bordi i Presidencës së Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë

Më datë 23 janar 2023, mbledhja e parë e këtij viti e Bordit të Presidencës së Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë. Në mbledhjen e zhvilluar në selinë e Komunitetit Mysliman të...

Mbahet një bashkëbisedimi i hapur ndërfetar në Shkodër

Me dt. 7 janar 2023 është mbajtur në Shkodër në Kinema Milenium, një BASHKËBISEDIMI I HAPUR me praninë e drejtuesve dhe përfaqësuesve të pesë komuniteteve fetare në vend, pushtetit lokal...

Drejtues të Këshillit Ndërfetar zhvillojnë një vizitë ngushëllimi në Nunciatën Apostolike

Kryetari i Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë dhe njëkohësisht kreu i Komunitetit Mysliman H. Bujar Spahiu i shoqëruar nga Sekretari i Përgjithshëm i KNFSH-së Prof. Asoc. Dr. Genti Kruja zhvilluan me...

H. Bujar Spahiu merr presidencën e KNFSH-së për vitin 2023

Nga data 1 janar 2023, sipas rotacionit të miratuar nga Bordi i Presidencës së KNFSH-së në 2018, detyrën e kreut të Këshillit Ndërfetar për vitin 2023 e ka marrë kryetari...

Certifikata mirënjohjeje për drejtuesit e komuniteteve fetare dhe KNFSH-së

Me datë 27 dhjetor 2022, Haxhi Dede Edmond Brahimaj, Kryegjyshi Botëror i Bektashinjve i akordoi nga një Çertifikatë Mirënjohjeje krerëve dhe përfaqësuesve të komuniteteve fetare në vendin tonë, si dhe...

Kryegjyshatë: Zhvillohet Konferenca Shkencore “Globalizmi dhe Paqja”

Më 22 dhjetor 2022 në Kryegjyshatën Botërore Bektashiane në Tiranë, u zhvillua Konferenca Shkencore “Globalizmi dhe Paqja”, me rastin e marrjes së titullit të paqes, dhënë nga: ACADEMIA SCIENTIARUM ET...

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë pjesëmarrës në konferencën rajonale në Podgoricë

Në datat 20-21 dhjetor, Kryetari i Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë Dr. Ylli Doçi dhe Sekretari i Përgjithshëm Prof. Asoc. Dr. Genti Kruja morën pjesë si folës në Konferencën Rajonale kushtuar...

KNFSH zhvillon Forum Ndërfetar në Vlorë

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë i zhvilloi me datë 10 dhjetor 2022 në qytetin e Vlorës një Forum Ndërfetar me pjesëmarrjen e drejtuesve të komuniteteve fetare të Vlorës dhe përfaqësues nga...

KNFSH pjesëmarrëse në konferencën ndërkombëtare në Manresa, Spanjë

Organizata Ndërkombëtare “Religions for Peace”, e cila konsiston edhe si një aleancë e këshillave ndërfetare nga e gjithë bota, ka zhvilluar në datat 28-30 nëntor 2022 një konferencë ndërkombëtare të...

Cikël takimesh “Feja dhe Demokracia” në Qendrën Rinore “ARKA”

Me datë 11 nëntor 2022 Qendra Rinore “Arka” në Shkodër ka ftuar Dr. Genti Krujën, Sekretar i Përgjithshëm i Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë në një cikël takimesh, të titulluar “Feja...

KNFSH zhvillon Forum Ndërfetar në Korçë

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë ka organizuar më 9 tetor 2022 një Forum Ndërfetar në  qytetin e Korçës, ku morën pjesë liderë dhe përfaqësues të komuniteteve fetare të qarkut, drejtues të...

KNFSH zhvillon vizitë studimore në Korçë

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë ka organizuar në datat 8-9 tetor 2022 një vizitë studimore në  qytetin e Korçës, ku morën anëtarë të Bordit Ekzekutiv, Departamentit të Gruas dhe Departamentit të...

KNFSH vizitë në CVE

Me datë 28 korrik 2022, Kryetari i KNFSH-së Dr. Ylli Doçi dhe Sekretari i Përgjithshëm Dr. Genti Kruja zhvilluan një takim pune me drejtorin e Qendrës kundra Ekstremizmit të Dhunshëm...

KNFSH vizitë urimi në Vëllazërinë Ungjillore të Shqipërisë

Drejtues të Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë, Kryetari i KNFSH-së Pastor Ylli Doçi, Sekretari i Përgjithshëm Dr. Genti Kruja, si dhe znj. Sheldiana Jano Agaraj, zhvilluan me datë 21 nëntor 2022...

Kolegji Universitar “Logos” prezanton Forumin e Turizmit Religjioz

Më 5 nëntor 2022, Departamenti i Teologjisë dhe Kulturës, pranë Kolegjit Universitar Logos prezantoi në sallën e Amfiteatrit të universitetit nismën e tij për krijimin e një forumi për Turizmin...

Mblidhet Bordi Ekzekutiv i Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë

Me datë 28 shtator 2022, Bordi Ekzekutiv i Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë ka zhvilluar një forum, ku u diskutuan problematika të ndryshme për komunitetet fetare dhe shoqërinë shqiptare, duke u...

Anëtarët e Departamentit të Rinisë takim me Atashenë pranë Ambasadës së Austrisë

Znj. Julia Prummer, atashehe pranë Ambasadës së Austrisë në Tiranë zhvilloi një takim me anëtarët e Departamentit të Rinisë pranë Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë . Gjatë këtij takimi ku merrte...

KNFSH pjesë e Konferencës Ndërkombëtare zhvilluar në Universitetin e Winchesterit në Angli

Sekretari i Përgjithshëm i KNFSH-së Dr. Genti Kruja mori pjesë në Konferencën Ndërkombëtare “Religion and Culture in Conflict and Peace: Impact in Reconciliation and Peacebuilding” (Feja dhe kultura në konflikt...

KNFSH takim me UNHCR

Në kuadër të Dialogut Ndërfetar dhe në emër të angazhimit të përbashkët për çështjet e Migracionit, sekretari i përgjithshëm i Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë Dr. Genti Kruja ka zhvilluar një...

Berlin, KNFSH merr pjesë në mbledhjen e Këshillave Ndërfetarë të Europës

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë mori pjesë nëpërmjet Sekretarit të Përgjithshëm Dr. Genti Kruja në takimin dhe mbledhjen e Bordeve të Këshillave Ndërfetarë të Evropës, zhvilluar me 12 maj 2022 në...

BE realizon një dokumentar filmik kushtuar harmonisë ndërfetare

Me rastin e javës së Evropës, me datë 8 maj 2022 është organizuar ceremonia e transmetimit të dokumentarit premierë, mbështetur nga Bashkimi Evropian #BE  lidhur me harmoninë ndërfetare në vendin...

Papa takon Haxhi Bujar Spahiun: në qendër, bashkëjetesa paqësore ndërmjet feve

Bashkëjetesa paqësore ndërmjet feve, në audiencën e Atit të Shenjtë me Haxhi Bujar Spahiun, sot paradite me 6 maj 2022. Në qendër të bisedës ishin edhe marrëdhëniet ndërmjet shtetit e...

Mblidhet Klubi Rinor në KNFSH

Me datë 24 janar 2022 është mbledhur në një takim të radhës Klubi Rinor Ndërfetar, si pjesë e Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë, i cili ka dalur me disa rekomandime, lidhur...

Mons. Arjan Dodaj merr detyrën si Arqipeshkv i Arqipeshkvisë Tiranë-Durrës

Me datë 22 janar 2022 u zhvillua ceremonia e marrjes së detyrës së Mons. Arjan Dodajt si Arqipeshkv i Arqipeshkvisë Tiranë-Durrës. Në këtë ceremoni morën pjesë dhe krerët e komuniteteve...

KNFSH organizon një vizitë studimore në Gjirokastër

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë ka zhvilluar një vizitë studimore dy ditore në Gjirokastër, ku përfshihej një forum ndërfetar me pjesëmarrjen e liderëve dhe përfaqësuesve të komuniteteve fetare të qarkut Gjirokastër...

KNFSH zhvillon Forum Ndërfetar në Gjirokastër

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë ka organizuar një forum ndërfetar në qytetin e Gjirokastrës me pjesëmarrjen e liderëve dhe përfaqësuesve të komuniteteve fetare të qarkut, drejtues të Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë...

Deklaratë për shtyp në lidhje me situatën në Ukrainë

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë, po ndjek me shumë shqetësim dhe dhimbje luftën dhe agresionin e Rusisë kundër Ukrainës,  një agresion i pajustifikuar ndaj një shteti sovran. Ne dënojmë me forcë...

Deklaratë

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë është njohur nga Vëllazëria Ungjillore e Shqipërisë për hapjen e një procedure nga Komisionieri për Mbrojtjen Kundër Diskriminimit ndaj një pastori të VUSH për përdorimin sipas...

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë organizon Konferencën Ndërkombëtare dhe Ndërfetare “Vëllazëria në Humanizëm”

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë në bashkëpunim me Këshillat Ndërfetarë të Evropës ka organizuar sot me datë 10 shkurt 2022, konferencën ndërkombëtare dhe ndërfetare “Vëllazëria në Humanizëm” me pjesëmarrjen e liderëve...

Sekretari i Përgjithshëm i KNFSH-së Dr. Genti Kruja zgjidhet zv/president i Këshillave Ndërfetarë të Evropës

Sekretari i Përgjithshëm i Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë Dr. Genti Kruja, zgjidhet një nga zëvendës presidentët e Këshillave Ndërfetarë të Evropës me një mandat 3 vjeçar. Këshillat Ndërfetarë nga e...

KNFSH vlerëson Mons. Frendon me Çmimin e Mirënjohjes

Bordi i Presidencës së Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë gjatë mbledhjes së datës 25 janar 2022, ka vlerësuar me Çmimin e “Mirënjohjes” Mons. George Frendo, ish-kreun e KNFSH-së për vitin 2020...

Mblidhet Bordi i Presidencës së KNFSH-së

Bordi i Presidencës i Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë ka mbajtur ditën e sotme me dt. 25 janar 2022, mbledhjen e radhës dhe të parën për këtë vit. Kështu në mbledhjen...

KNFSH pjesë në simpoziumin ndërkombëtar organizuar nga Ministria e Jashtme e Austrisë

Sekretari i Përgjithshëm i KNFSH-së Dr. Genti Kruja ishte i ftuar me kumtesë nga Ministria Federale Austriake për Çështjet Evropiane dhe Ndërkombëtare në Simpoziumin Ndërkombëtar “Best practices in Intercultural and...

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë dhuron 5.000 $ mjete spitalore Spitalit të Tepelenës

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë nëpërmjet bashkëpunimit të pesë komuniteteve fetare zyrtare në vendin tonë ka ndërmarrë nismën humanitare të radhës, duke ndihmuar modestisht me mjete spitalore në vlerën e 5.000...

KNFSH zhvillon Forum Ndërfetar në Elbasan

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë në bashkëpunim me Qendrën e Bashkëpunimit Ndërfetar në Elbasan, kanë organizuar Forumin Ndërfetar “Roli i Rinisë dhe Gruas Ndërfetare në parandalimin e ekstremizmit dhe radikalizmit” me...

Zhvillohet Asambleja Vjetore e Këshillave Ndërfetare të Evropës

Më 12 dhjetor 2021 është mbajtur në Romë Asambleja Vjetore e Këshillave Ndërfetarë të Evropës, ku mori pjesë dhe Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë, si institucion anëtar i këtij unioni, i...

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë nderohet me Çmimin e Mirënjohjes nga Ministria Federale e Jashtme e Austrisë

Ministria Federale Austriake për Çështjet Evropiane dhe Ndërkombëtare i ka akorduar Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë Çmimin e Mirënjohjes për ndihmën ndaj familjeve në nevojë në zonën e tërmetit, projekt i...

KNFSH zhvillon Forumin Ndërfetar mbi rolin e liderëve fetarë dhe rinisë në parandalimin e ekstremizmit dhe radikalizmit

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë në kuadër të bashkëpunimit me Qendrën CVE ka organizuar me datë 22 nëntor 2021 Forumin Ndërfetar “Roli i liderëve fetarë dhe rinisë në parandalimin e ekstremizmit...

H. Dede Edmond Brahimaj nderohet me çmimin “Unaza e Tolerancës” në Gjermani

Akademia e Evropiane e Shkencave pranë Universitetit Teknik të Kolnit në Gjermani i ka akorduar H. Dede Edmond Brahimajt, Kryegjyshi Botëror i Bektashinjve dhe njëkohësisht Kryetar i Këshillit Ndërfetar për...

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë dërgon propozime në Kuvend për ndryshimet në Kodin e Familjes

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë i ka dërguar Kuvendit të Shqipërisë një kërkesë për të marrë pjesë në seancat e Komisionit të Ligjeve ku do diskutohet për ndryshimet në Kodin e...

Pogradec, zhvillohet Forumi Ndërfetar me Departamentin e Gruas dhe Rinisë në KNFSH

Me datë 30 dhe 31 tetor 2021, Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë ka zhvilluar një forum ndërfetar në qytetin e Pogradecit me anëtarë të Departamentit të Gruas dhe Departamentit të Rinisë...

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë pjesëmarrës në Konferencën Ndërkombëtare në Gjermani

Në datat 3-7 tetor 2021 është zhvilluar në Lindau, Gjermani, Konferenca Ndërkombëtare e Këshillit Botëror të Liderëve Fetarë mbi Besimin dhe Diplomacinë “Brezat në Dialog”, mbështetur nga qeveria gjermane. Për...

Forum i hapur dhe takim pune me Departamentin e Gruas dhe Rinisë në KNFSH

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë ka zhvilluar një takim pune dhe forum të hapur me anëtarët e Departamentit të Gruas dhe Departamentit të Rinisë në KNFSH, ku është folur dhe diskutuar...

Takim pune i Bordit Ekzekutiv të KNFSH-së

Me dt. 21.09.2021 është mbledhur Bordi Ekzekutiv i Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë. Mbledhja e mbajtur në sallën e bibliotekës së Kryegjyshatës Botërore Bektashiane është hapur me një përshëndetje nga Kryetari...

Departamenti i Gruas dhe Departamenti i Rinisë zhvillojnë Konsultimet e V Kombëtare

Me dt. 22 korrik 2021 janë zhvilluar Konsultimet e V Kombëtare të Departamentit të Gruas dhe Departamentit të Rinisë në Këshillin Ndërfetar të Shqipërisë. Në mbledhjen e drejtuar nga Sekretari...

Departamenti i Gruas në KNFSH pjesë e takimeve ndërkombëtare

Më datë 03.06.2021 u zhvillua online mbledhja e parë e Rrjetit të Grave të Këshillave Ndërfetarë nga e gjithë bota (Religions for Peace IWCC and Women of Faith Networks), me...

Thirrje për pjesëmarrje në votime!

Të nderuar besimtarë, Shumë pak ditë na ndajnë nga procesi i votimit. Me anë të këtij mesazhi të paqtë e me mirësi, do të doja t’ju udhëzoja për pjesëmarrje në...

Mblidhet Bordi Ekzekutiv i Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë

Sot me dt. 12.04.2021 është zhvilluar mbledhja e radhës e Bordit Ekzekutiv të Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë. Mbledhja është hapur me një përshëndetje nga Kryetari i Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë...

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë dekorohet me medaljen e lartë “Nderi i Kombit”

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta ka dekoruar me dt. 22 mars 2021 me medaljen e lartë “Nderi i Kombit” Këshillin Ndërfetar të Shqipërisë. Dekorata e lartë “Nderi i Kombit”...

Zhvillohen Konsultat e IV Kombëtare të Departamentit të Gruas dhe Departamentit të Rinisë

Në takimin online e zhvilluar sonte me dt. 10 shkurt 2021, anëtarët e dy departamenteve diskutuan dhe folën rreth disa nismave dhe angazhimeve të përbashkëta ndërfetare, që do të shtrihen...

Zhvillohet konferenca kombëtare: “Besimet fetare kundër trafikimit të Qenieve Njerëzore në Shqipëri”

Ditën e hënë me datë 8 shkurt 2021, Caritasi Shqiptar në bashkëpunim me Këshillin Ndërfetar të Shqipërisë kanë organizuar konferencën kombëtare: Besimet fetare kundër trafikimit të Qenieve Njerëzore në Shqipëri...

Mblidhet Bordi i Presidencës i Këshillit Ndërfetar

Bordi i Presidencës i Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë ka mbajtur ditën e sotme me dt. 3 shkurt 2021, mbledhjen e radhës dhe të parën për këtë vit. Kështu në mbledhjen...

KNFSH realizon dokumentarin “30 vjet liri besimi”

Në vitin 1990 populli i shumëvuajtur shqiptar ishte i etur për liri besimi. Mijëra besimtarë myslimanë dhe të krishterë, të frymëzuar nga dashuria për Zotin dhe malli për t’u lutur...

Në 30 vjetorin e lirisë së besimit

nga Dr. Genti Kruja* Liria e besimit është e drejtë universale, e cila duhet të mbrohet dhe promovohet nga e gjithë shoqëria dhe faktorët e ndryshëm që kanë ndikim të...

Tryezë e rrumbullakët “Sfida e trafikimit në Shqipëri dhe angazhimi i besimeve fetare”

Ditën e sotme me dt. 29.10.2020 është zhvilluar në Tiranë një tryezë e rrumbullakët e titulluar “Sfida e trafikimit në Shqipëri dhe angazhimi i besimeve fetare kundër trafikimit”, organizuar nga...

Mblidhet Bordi Ekzekutiv i KNFSH-së

Sot me dt. 23.09.2020 është zhvilluar mbledhja e radhës e Bordit Ekzekutiv të Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë. Mbledhja e mbajtur në ambjentet e Arqipeshkvisë Tiranë-Durrës është hapur nga Sekretari i...

Departamenti i Gruas në KNFSH takim me Ambasadoren e Suedisë në Tiranë

Më datë 8 shator 2020, Departamenti i Gruas në Këshillin Ndërfetar të Shqipërisë, organizoi një takim miqësor me Ambasadoren e Ambasadës së Suedisë në Tiranë Shkëlqesinë e Saj znj. Elsa...

Roli i Tolerancës Fetare në parandalimin e Ekstremizmit të Dhunshëm

Komiteti Shqiptar i Helsinkit zhvilloi ditën e sotme me dt. 8.09.2020 në ambientet e “Hotel Rogner” workshopin me temë: “Roli i Tolerancës Fetare për parandalimin e Ekstremizmit të Dhunshëm” në...

Dialogu ndërfetar, vlera më e madhe e kombit shqiptar

Intervistë me Dr. Genti Kruja, sociolog dhe ekspert i Dialogut Ndërfetar (botuar në Gazetën Shqiptare me dt. 20 korrik 2020)* Dr. Kruja është pedagog i Sociologjisë dhe Dialogut Ndërfetar në...

Albania as a model of Interfaith and Interreligious Harmony

Interview of “Religions for Peace” with Dr. Genti Kruja*   What does the Interreligious Council of Albania represent? The Interreligious Council of Albania (IRCA) is the fruit of interfaith cooperation...

Besimet dhe toleranca fetare në Shqipëri

(Besimet dhe toleranca fetare me referencë të veçantë për Shqipërinë) nga Mons. George Frendo*, Arqipeshkvi i Tiranë-Durrësit dhe sot Kryetar i Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë  1. Feja A mund të flasim...

KNFSH pjesë aktive e panelit ndërkombëtar të “Religions for Peace”

Në kuadër të 50-vjetorit të themelimit të Organizatës Ndërkombëtare “Religions for Peace”, ditën e sotme është zhvilluar Takimi i Dytë Ndërkombëtar online me këshillat ndërfetarë nga e gjithë bota, ku...

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë në ndihmë të qindra familjeve në nevojë

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë në kuadër të aktiviteteve humanitare, ka iniciuar nismën e gjendjes pranë qindra familjeve në nevojë. Ky projekt ka nisur me ndihmën ndaj 50 familjeve të fëmijëve...

Mons. George Frendo, anëtari i ri i Këshillit Papnor për Dialogun Ndërfetar

Kryetari i Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë dhe njëkohësisht kryetari i Konferencës Ipeshkvnore të Shqipërisë, Mons. George Frendo, do të jetë anëtar i Këshillit Papnor për Dialogun Ndërfetar gjatë 5-vjeçarit të...

Ngjallja, “vetëflijimi”, kishat dhe sektet

nga Mons. George Frendo* Në lidhje me lajmin për të cilin është folur shumë në këto ditë, domethënë për ato dy gra që u gjetën të vdekur në shtëpinë e tyre...

Departamenti i Gruas dhe Departamenti i Rinisë zhvillojnë Konsultimet e III Kombëtare

Ditën e sotme, me dt. 18 qershor 2020 janë zhvilluar Konsultimet e III Kombëtare të Departamentit të Gruas dhe Departamentit të Rinisë së Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë. Në mbledhjen e...

Ngushëllim për humbjen e jetës së një prej anëtarëve të Departamentit të Rinisë në KNFSH

Departamenti i Rinisë në Këshillin Ndërfetar të Shqipërisë humbi një prej anëtarëve më aktiv të tij, Xhontil Bardhin. Të gjithë ne shprehim dhimbjen e thellë për humbjen e jetës së...

Deklaratë e përbashkët për veprime të koordinuara në luftën kundër dhunës ndaj gruas dhe dhunës në familje

MINISTRIA E MIRËQENIES SOCIALE DHE RINISË, në cilësinë e autoritetit përgjegjës për koordinimin e veprimeve për barazinë gjinore dhe kundër dhunës ndaj grave e dhunës në familje dhe përfaqësuesit e...

In memoriam

Homeli në funeralin e dy vëllezërve të vrarë në Gramzë nga Mons. George Frendo O.P. Vdekja është gjithmonë një lajm i keq, veçanërisht kur është vdekja e një personi që...

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë dënon me forcë krimet e ISIS

Bashkësitë fetare në Shqipëri përmes Këshillit Ndërfetar kanë dalë në një deklaratë të përbashkët duke dënuar krimet që po kryhen nga ISIS në Irak. Ndërkohë ata i bëjnë apel Faktorit Ndërkombëtar...

Komunitetet fetare, thirrje për qetësi: Dialogoni, jo dhunë

Drejtuesit e komunitetit Mysliman, Kishës Ortodokse, Kishës Katolike, Kryegjyshatës Botërore të Bektashinjve dhe Vëllazërisë Ungjillore, thonë se janë të shqetësuar për zhvillimet e fundit, për mungesën e dialogut dhe të...

Krerët e bashkësive fetare apel Gjermanisë dhe Francës për hapjen e negociatave

Krerët e bashkësive fetare në Shqipëri i bëjnë apel Kancelares Merkel dhe Presidentit Macron të mbështesin hapjen e negociatave me Shqipërinë Në një letër të përbashkët drejtuar Kancelares gjermane Angela...

Deklaratë për shtyp lidhur me armët kimike

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë, (Komuniteti Mysliman i Shqipërisë, Kisha Orthodhokse Autoqefale e Shqipërisë, Kisha Katolike e Shqipërisë dhe Kryegjyshata Botërore Bektashiane) si dhe Vëllazëria Ungjillore e Shqipërisë, jemi duke ndjekur...

Departamenti i Gruas në Këshillin Ndërfetar të Shqipërisë takim online me forumet ndërkombëtare të gruas në botë

Drejtues dhe përfaqësues të organizatave të ndryshme ndërkombëtare si, ‘Fetë për Paqen’, ‘Të Drejtat e Njeriut’ e Kombeve të Bashkuara dhe ‘Komiteti për Zhdukjen e Diskriminimit Kundër Grave’ (#CEDAW) ndanë...

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë takim me Departamentin e Shtetit dhe Aleancën Ndërkombëtare për Lirinë e Besimit

Përfaqësues dhe drejtues nga Këshillat Ndërfetarë të vendeve të ndryshme nga e gjithë bota janë bashkuar me dt. 12 maj në një takim online me Ambasadorin Sam Brownback nga Departamenti...

Myslimanë e të krishterë lutje, agjërim dhe bamirësi drejtuar Zotit

Komiteti i Lartë i Vëllazërisë Njerëzore (Higher Committee of Human Fraternity), themeluar pas takimit historik të Papa Franceskut me Imamin e Madh, Shejhun e Ez’herit Prof. Dr. Ahmed el Tajjib...

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë takim me Kryeministrin lidhur me rihapjen e objekteve të kultit

Bordi i Presidencës së Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë me kërkesën e tij ka zhvilluar me dt. 7 maj 2020 një mbledhje online me Kryeministrin e Shqipërisë z. Rama, ku është folur...

“Grumbullimet fetare” apo lapsus-i i pavend i Ministrisë së Shëndetësisë

nga Dom Gjergj Meta* Koha që po kalojmë të gjithë bashkë, mbart në vetvete shumë ndërlikime, stres, paqartësi, por edhe shumë humanitet, solidaritet, përkujdesje e shërbim. Në këtë situatë të...

Intervistë e Sekretarit të Përgjithshëm të KNFSH-së: Koha për reflektim!

Intervistë e Sekretarit të Përgjithshëm të Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë Dr. Genti Kruja në Gazetën “SIˮ dhënë me dt. 14 prill 2020. Në këtë situatë pandemie dhe pasigurie “kemi nevojë ta...

Mblidhet online Bordi Ekzekutiv i KNFSH-së

Bordi Ekzekutiv i Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë zhvilloi me dt. 1 prill 2020 një mbledhje online në lidhje me situatën e krijuar për shkak të përhapjes së virusit Covid 19...

KNFSH zhvillon një aktivitet social dhe kulturor me fëmijët jetimë të zonës së tërmetit

Në kuadër të 10 vjetorit të Javës Botërore të Harmonisë Ndërfetare, Departamenti i Gruas dhe Departamenti i Rinisë në Këshillin Ndërfetar të Shqipërisë kanë organizuar sot, më 22 shkurt 2020...

Zhvillohen Konsultimet e II Kombëtare të Departamentit të Gruas dhe Departamentit të Rinisë në KNFSH

Departamenti i Gruas dhe Departamenti i Rinisë në Këshillin Ndërfetar të Shqipërisë kanë zhvilluar sot më dt. 12 shkurt 2020, Konsultimet e II Kombëtare. Gjatë këtij takimi morën pjesë përfaqësuesit...

Mons. George Frendo kryetar i KNFSH-së për vitin 2020

Sipas statutit të Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë, neni 12, pika a, ku thuhet se, “Këshilli i Presidencës do të përcaktojë  Kryetarin e Këshillit të Presidencës çdo një vit sipas formulës...

Mblidhet Bordi i Presidencës i Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë

Bordi i Presidencës i Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë ka mbajtur ditën e sotme me dt. 16.01.2020, mbledhjen e radhës dhe të parën për vitin 2020. Kështu në mbledhjen e zhvilluar...

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë pjesëmarrës në Takimin Ndërkombëtar në SHBA

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë mori pjesë në Konferencën Ndërkombëtare “Partneriteti multifetar dhe shumëpalësh për paqe dhe zhvillim”, i mbajtur në Nju Jork në datat 10-13 dhjetor 2019. Organizata Ndërkombëtare “Fetë...

Mbahet mbledhja e Bordit Ekzekutiv të Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë

Me dt. 5 dhjetor 2019 është zhvilluar mbledhja e radhës e Bordit Ekzekutiv të Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë, në ambientet e Qendrës Sinodike të Kishës Ortodokse Autoqefale të Shqipërisë. Në...

Gjermani, KNFSH merr pjesë në Asamblenë e X Botërore “Fetë për Paqen”

Në datat 19-23 gusht 2019 është mbajtur në Lindau të Gjermanisë, Asambleja e X Botërore “Fetë për Paqen” me pjesëmarrjen e 900 të ftuarve nga më shumë se 100 shtete...

Rekomandimet kryesore të Konsultimeve Kombëtare të Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë

Për herë të parë në historinë e vendit tonë, Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë ka zhvilluar Konsultimet Kombëtare të të gjitha instancave dhe organeve të saj, duke dalë me disa rekomandime...

Mblidhen të gjitha instancat e Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë

Është zhvilluar ditën e sotme me dt. 27 qershor 2019 mbledhja e të gjitha organeve të Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë. Në kuadër të përgatitjeve për pjesëmarrjen e Këshillit Ndërfetar të...

Zhvillohen konsultimet kombëtare të Departamentit të Gruas dhe Departamentit të Rinisë të KNFSH-së

Në kuadër të përgatitjeve për pjesëmarrjen e Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë në Asamblenë e X-të Botërore të “Religions for Peace”, që do të mbahet në Lindau të Gjermanisë në gusht...

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë pjesëmarrës në takimin e Brukselit

Në datat 11-13 qershor 2019 u mbajt në Bruksel, Belgjikë, takimi ndërkombëtar i Këshillit Evropian për Liderët Fetarë (ECRL-European Council of Religious Leaders), ku u zhvilluan konsultimet për Asamblenë e...

KNFSH takim në Varshavë, Poloni

Në datat 25-27 maj 2019 u mbajtën në Varshavë, Poloni, konsultimet parapërgatitore për Asamblenë e X-të Botërore të RfP-së (Religions for Peace), që do të zhvillohet në Lindau të Gjermanisë...

Nënshkruhet memorandum mirëkuptimi mes Këshillit Ndërfetar dhe CVE-së

Këshillit Ndërfetar i Shqipërisë, i përfaqësuar nga pesë krerët e komuniteteve fetare në vendin tonë, nënshkroi sot me dt. 17 maj 2019 një memorandum mirëkuptimi me Qendrën e Koordinimit Kundër...

Zhvillohet Simpoziumi i VIII Akademik Ndërfetar “Sfidat e religjionit në globalizëm”

Ditën e sotme, me datë 02 maj 2019, është zhvilluar në Akademinë Teologjike Ortodokse, Shën Vlash, Durrës, simpoziumi i VIII Akademik Ndërfetar “Sfidat e Religjionit në Globalizëm”. Fillimisht simpoziumi u...

Mbahet mbledhja vjetore e Këshillave Ndërfetare të Europës në Bruksel

Në datat 28-29 prill 2019 është zhvilluar në Bruksel mbledhja vjetore e Këshillave Ndërfetarë të Europës. Në mbledhjen e drejtuar nga Presidenti i Këshillave Ndërfetarë të Europës Dr. Luigi de...

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë: Dhimbje dhe lutje për Sri Lankën

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë, shpreh dhimbjen e thellë për mbi 300 njerëz, që humbën jetën nga disa sulme terroriste në mëngjesin e Pashkëve gjatë lutjeve në dy kisha katolike dhe...

Zëri i liderëve shpirtërorë për dialog, sa po dëgjohet nga politika

Prej disa kohësh, sa herë Shqipëria është në ditë të vështira, opinioni publik ushqehet me një deklaratë dhe qëndrim të ndryshëm nga aktorët e tjerë. Është një kumt i veçantë...

Mblidhet Këshilli i Presidencës i Këshillit Ndërfetar

Këshilli i Presidencës të Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë ka mbajtur ditën e sotme me dt. 16.04.2019, mbledhjen e radhës dhe të parën për vitin 2019. Kështu në mbledhjen e zhvilluar...

Mblidhet Bordi Ekzekutiv i Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë

Me dt. 3 prill 2019 është zhvilluar mbledhja e radhës e Bordit Ekzekutiv të Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë, në ambientet e Universitetit Bedër. Në mbledhjen e drejtuar nga sekretari i...

Zhvillohet në Berlin takimi ndërkombëtar i Këshillave Ndërfetarë të Europës

Në kuadër të përgatitjeve për zhvillimin e Asamblesë së Dhjetë Botërore të organizatës ndërkombëtare “Religions for Peace” (Fetë për Paqen), që do të mbahet në gusht të këtij viti në...

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë: Dënojmë ashpër çdo formë terrori që godet humanizmin

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë (Komuniteti Mysliman i Shqipërisë, Kisha Ortodokse Autoqefale e Shqipërisë, Kisha Katolike e Shqipërisë, Kryegjyshata Botërore Bektashiane dhe Vëllazëria Ungjillore e Shqipërisë) dënon me indinjatën më të...

Në përvjetorin e një dite harmonie ndërfetare

nga Dr. Genti Kruja Sekretar i Përgjithshëm i Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë   Mars 1997 Shqipërinë e ka pllakosur murtaja e kamatës dhe pasojat e saj. Një prej ngjarjeve më interesante, në...

Deklaratë për shtyp lidhur me situatën politike

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë (Komuniteti Mysliman i Shqipërisë, Kisha Ortodokse Autoqefale e Shqipërisë, Kisha Katolike e Shqipërisë, Kryegjyshata Botërore Bektashiane dhe Vëllazëria Ungjillore e Shqipërisë), po ndjekin me shqetësim situatën...

Globalizmi, dialogu, feja dhe metafizika

nga Dr. Genti Kruja Sekretari i Përgjithshëm i Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë Abstrakt Sipas studiuesve të shkencave sociale, vlerat bazë të shekullit XXI janë modernizmi, pluralizmi, individualizmi dhe feja. Disa pretendojnë...

Zhvillohet Konferenca Ndërkombëtare mbi Dialogun Ndërfetar ICID

Universiteti “Bedër”, Universiteti Katolik “Zoja e Këshillit të Mirë”, Universiteti “Logos”, si dhe me komunitetet fetare në Shqipëri, në bashkëpunim me Ambasadën Austriake në Tiranë organizuan me dt. 3 maj...

Mblidhet Këshilli Ekzekutiv i Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë

Pas konsolidimit dhe riorganizimit të Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë, është zhvilluar me dt. 27 dhjetor 2018 në ambientet e Selisë së Kishës Ortodokse Autoqefale të Shqipërisë, mbledhja e parë e...

Simpoziumi i VII Akademik Ndërfetar

Zhvillohet Simpoziumi i VII Akademik Ndërfetar “Maria/Merjemi, si simbol i virtytit dhe i devotshmërisë” Me datë 20 dhjetor 2018, është zhvilluar në sallën e konferencave të Kolegjit Universitar Bedër, simpoziumi i...

Zhvillohet në Rimini të Italisë konferenca  “Rruga Adriatike e Dialogut Ndërfetar”

Me datë 18 dhjetor 2018, është mbajtur në Rimini të Italisë konferenca “Rruga Adriatike e Dialogut Ndërfetar”. Konferenca është përshëndetur fillimisht nga Ipeshkvi i Dioqezës së Riminit dhe të San...

Përfaqësues të Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë takim me Papa Françeskun

Drejtues të komuniteteve fetare nga Shqipëria, si dhe njëkohësishtpërfaqësues të Presidencës së Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë, sekretari i përgjithshëm i KNFSH-së dhe Komuniteti Arbëresh në Itali,me datë 19 nëntor 2018...

KNFSH vlerësohet me çmimin “De Mello për të Drejtat e Njeriut”

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë vlerësohet me çmimin “De Mello për të Drejtat e Njeriut” Është zhvilluar me dt. 25 tetor 2018 në Krakov të Polonisë ceremonia e ndarjes së çmimit...

Mblidhet Presidenca e Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë

Pas disa takimesh dhe mbledhje pune, drejtuesit më të lartë të komuniteteve fetare të Shqipërisë janë mbledhur më dt. 22.10.2018 në Selinë e Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, ku janë marrë...
Shpërndarja tregon përkujdesje
     
  
Shqip