Home
Komunitetet fetare, thirrje për qetësi: Dialogoni, jo dhunë

Komunitetet fetare, thirrje për qetësi: Dialogoni, jo dhunë

Drejtuesit e komunitetit Mysliman, Kishës Ortodokse, Kishës Katolike, Kryegjyshatës Botërore të Bektashinjve dhe Vëllazërisë Ungjillore, thonë se janë të shqetësuar për zhvillimet e fundit, për mungesën e dialogut dhe të vullnetit për zgjidhjen e ngërçeve te krijuara.

Po ashtu, ata shprehin shqetësimin për retorikën e dhunshme dhe përçmuese që përcjellin politikanët përmes medias dhe rrjeteve sociale, si edhe për dukurinë e korrupsionit dhe të prodhimit të lëndëve narkotike.

?Të gjitha këto mund të rrezikojnë stabilitetin e vendit, që për ne është një e mirë e madhe për të gjithë shoqërinë e për çdo njeri dhe që duhet ta ruajmë me çdo kusht?, thuhet në deklarata.

Ndaj drejtuesit e të gjitha komuniteteve fetare në Shqipëri thonë se ftojnë me ngulm dhe me forcë të gjithë faktorët politikë, nga ana e opozitës dhe e qeverisë, parti të vogla e të mëdha për te ndërtuar ura dhe jo  mure.

?Duhet një dialog i sinqertë duke përfshirë sa më shumë aktorë dhe faktorë. Keni përgjegjësi përpara popullit dhe duhet të mendoni për të qysh nga dita që keni marrë përsipër të hyni në politikë?, apelojnë drejtuesit e pesë komuniteteve fetare.

Ata kërkojnë që politikanët të ulin tonet e retorikës së dhunshme dhe përçmuese ndaj kundërshtarit, pasi kjo vetëm nxeh gjakrat dhe nxit veprime të dhunshme.

Në deklaratën e përbashkët apelohet që të garantohet një procesi parazgjedhor dhe zgjedhor transparent dhe gjithëpërfshirës. Po ashtu, u kërkohet qytetarëve që të mos bien pre e tundimit të shitblerjes së votës apo të votimit nën kërcënim për vendin e punës. Ata i kërkojnë çdo nismë qytetare që të shmangin çdo lloj dhune ndaj njerëzve, objekteve dhe institucioneve.

 12/05/2017

Shpërndarja tregon përkujdesje
     
  
English