Home
Zhvillohet Konferenca Ndërkombëtare mbi Dialogun Ndërfetar ICID

Zhvillohet Konferenca Ndërkombëtare mbi Dialogun Ndërfetar ICID

Universiteti “Bedër”, Universiteti Katolik, “Zoja e Këshillit të Mirë”, Universiteti “Logos”, si dhe me komunitetet fetare në Shqipëri, në bashkëpunim me Ambasadën Austriake në Tiranë organizuan me dt. 3 maj 2018 konferencën ndërkombëtare mbi dialogun ndërfetar: “Shqipëria, Model i Bashkëjetesës Ndërfetare për Evropën?”

Në këtë konferencë morën pjesë kryetarët e komuniteteve fetare, klerikë, përfaqësues shtetërorë, akademikë, kërkues e teologë nga Shqipëria dhe Evropa.

Konferenca u përshëndet nga ambasadori i Austrisë në Tiranë, z. JohannSattler, Nunci Apostolik në Shqipëri, z. CharlesJohnBrown dhe ministrja e Kulturës, znj. MirelaKumbaro.

Seanca e parë e Konferencës u moderua nga kryetarja e Komitetit Shtetëror për Kultet, znj. LoretaAliko, dhe në panel merrnin pjesë krerët e komuniteteve fetare: Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, H. SkenderBruçaj, Kreu i Kishës Ortodokse, AnastasJanullatos, Kreu i Kishës Katolike, z. GeorgeFrendo, Kryegjyshi Botëror i Bektashinjve, Haxhi Dede EdmondBrahimaj, dhe Presidenti i Vëllazërisë Ungjillore, z. Ylli Doçi.

Në fund të këtij paneli kryetarët e komuniteteve fetare nënshkruan deklaratën e angazhimit të përbashkët për dialogun ndërfetar në Shqipëri.

Then the conference continued with other panels, where lecturers from all three universities, theologians, and foreign scholars referred to their themes.

Sharing is caring!

English
Shqip English