Home
Activities

Activities

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë pjesëmarrës në Konferencën Ndërkombëtare në Gjermani

Në datat 3-7 tetor 2021 është zhvilluar në Lindau, Gjermani, Konferenca Ndërkombëtare e Këshillit Botëror të Liderëve Fetarë mbi Besimin dhe Diplomacinë ?Brezat në Dialog?, mbështetur nga qeveria gjermane. Për... ...

Forum i hapur dhe takim pune me Departamentin e Gruas dhe Rinisë në KNFSH

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë ka zhvilluar një takim pune dhe forum të hapur me anëtarët e Departamentit të Gruas dhe Departamentit të Rinisë në KNFSH, ku është folur dhe diskutuar... ...

Takim pune i Bordit Ekzekutiv të KNFSH-së

Me dt. 21.09.2021 është mbledhur Bordi Ekzekutiv i Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë. Mbledhja e mbajtur në sallën e bibliotekës së Kryegjyshatës Botërore Bektashiane është hapur me një përshëndetje nga Kryetari... ...

Woman Department and Youth Department hold Fifth National Consultations

Me dt. 22 korrik 2021 janë zhvilluar Konsultimet e V Kombëtare të Departamentit të Gruas dhe Departamentit të Rinisë në Këshillin Ndërfetar të Shqipërisë. Në mbledhjen e drejtuar nga Sekretari... ...

Departamenti i Gruas në KNFSH pjesë e takimeve ndërkombëtare

Më datë 03.06.2021 u zhvillua online mbledhja e parë e Rrjetit të Grave të Këshillave Ndërfetarë nga e gjithë bota (Religions for Peace IWCC and Women of Faith Networks), me... ...

Mblidhet Bordi Ekzekutiv i Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë

Sot me dt. 12.04.2021 është zhvilluar mbledhja e radhës e Bordit Ekzekutiv të Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë. Mbledhja është hapur me një përshëndetje nga Kryetari i Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë... ...

Interreligious Council of Albania awarded the highest medal “Honor of the Nation”

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta ka dekoruar me dt. 22 mars 2021 me medaljen e lartë ?Nderi i Kombit? Këshillin Ndërfetar të Shqipërisë. Dekorata e lartë ?Nderi i Kombit?,... ...

Zhvillohen Konsultat e IV Kombëtare të Departamentit të Gruas dhe Departamentit të Rinisë

Në takimin online e zhvilluar sonte me dt. 10 shkurt 2021, anëtarët e dy departamenteve diskutuan dhe folën rreth disa nismave dhe angazhimeve të përbashkëta ndërfetare, që do të shtrihen... ...

Zhvillohet konferenca kombëtare: ?Besimet fetare kundër trafikimit të Qenieve Njerëzore në Shqipëri?

Ditën e hënë me datë 8 shkurt 2021, Caritasi Shqiptar në bashkëpunim me Këshillin Ndërfetar të Shqipërisë kanë organizuar konferencën kombëtare: Besimet fetare kundër trafikimit të Qenieve Njerëzore në Shqipëri,... ...

Meeting of the Presidency Board of the Interreligious Council

Bordi i Presidencës i Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë ka mbajtur ditën e sotme me dt. 3 shkurt 2021, mbledhjen e radhës dhe të parën për këtë vit. Kështu në mbledhjen... ...

Round table “The challenge of trafficking in Albania and the commitment of religious beliefs”

Ditën e sotme me dt. 29.10.2020 është zhvilluar në Tiranë një tryezë e rrumbullakët e titulluar ?Sfida e trafikimit në Shqipëri dhe angazhimi i besimeve fetare kundër trafikimit?, organizuar nga... ...

Meeting of IRCA Executive Board

Sot me dt. 23.09.2020 është zhvilluar mbledhja e radhës e Bordit Ekzekutiv të Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë. Mbledhja e mbajtur në ambjentet e Arqipeshkvisë Tiranë-Durrës është hapur nga Sekretari i... ...

Department of Women in IRC Albania meeting with the Ambassador of Sweden in Tirana

Më datë 8 shator 2020, Departamenti i Gruas në Këshillin Ndërfetar të Shqipërisë, organizoi një takim miqësor me Ambasadoren e Ambasadës së Suedisë në Tiranë Shkëlqesinë e Saj znj. Elsa... ...

The Role of Religious Tolerance in Preventing Violent Extremism

Komiteti Shqiptar i Helsinkit zhvilloi ditën e sotme me dt. 8.09.2020 në ambientet e ?Hotel Rogner? workshopin me temë: ?Roli i Tolerancës Fetare për parandalimin e Ekstremizmit të Dhunshëm? në... ...

IRCA active part of the international panel of "Religions for Peace"

Në kuadër të 50-vjetorit të themelimit të Organizatës Ndërkombëtare ?Religions for Peace?, ditën e sotme është zhvilluar Takimi i Dytë Ndërkombëtar online me këshillat ndërfetarë nga e gjithë bota, ku... ...

Interreligious Council of Albania in help of hundreds of families in need

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë në kuadër të aktiviteteve humanitare, ka iniciuar nismën e gjendjes pranë qindra familjeve në nevojë. Ky projekt ka nisur me ndihmën ndaj 50 familjeve të fëmijëve... ...

The Department of Women and the Department of Youth conduct third National Consultations

Ditën e sotme, me dt. 18 qershor 2020 janë zhvilluar Konsultimet e III Kombëtare të Departamentit të Gruas dhe Departamentit të Rinisë së Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë. Në mbledhjen e... ...

Department of Women of the Interreligious Council of Albania meets online with international women’s forums

Drejtues dhe përfaqësues të organizatave të ndryshme ndërkombëtare si, ?Fetë pe?r Paqen?, ?Te? Drejtat e Njeriut? e Kombeve te? Bashkuara dhe ?Komiteti për Zhdukjen e Diskriminimit Kundër Grave? (#CEDAW) ndane?... ...

Interreligious Council of Albania, meeting with the Department of State and International Alliance for Freedom of Belief

Përfaqësues dhe drejtues nga Këshillat Ndërfetarë të vendeve të ndryshme nga e gjithë bota janë bashkuar me dt. 12 maj në një takim online me Ambasadorin Sam Brownback nga Departamenti... ...

Interreligious Council of Albania meeting with the Prime Minister regarding the reopening of cult objects

Bordi i Presidencës së Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë me kërkesën e tij ka zhvilluar me dt. 7 maj 2020 një mbledhje online me Kryeministrin e Shqipërisë z. Rama, ku është folur... ...

The IRCA Executive Board meets online

Bordi Ekzekutiv i Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë zhvilloi me dt. 1 prill 2020 një mbledhje online në lidhje me situatën e krijuar për shkak të përhapjes së virusit Covid 19... ...

IRCA conducts a social and cultural activity with orphan children of the earthquake zone

Në kuadër të 10 vjetorit të Javës Botërore të Harmonisë Ndërfetare, Departamenti i Gruas dhe Departamenti i Rinisë në Këshillin Ndërfetar të Shqipërisë kanë organizuar sot, më 22 shkurt 2020,... ...

2nd National Consultations of the Department of Women and the Department of Youth of IRCA

Departamenti i Gruas dhe Departamenti i Rinisë në Këshillin Ndërfetar të Shqipërisë kanë zhvilluar sot më dt. 12 shkurt 2020, Konsultimet e II Kombëtare. Gjatë këtij takimi morën pjesë përfaqësuesit... ...

Mons. George Frendo is Chairman of the IRCA for 2020

Sipas statutit të Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë, neni 12, pika a, ku thuhet se, ?Këshilli i Presidencës do të përcaktojë  Kryetarin e Këshillit të Presidencës çdo një vit sipas formulës... ...

Meeting of The Presidency Board of the Interreligious Council of Albania

Bordi i Presidencës i Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë ka mbajtur ditën e sotme me dt. 16.01.2020, mbledhjen e radhës dhe të parën për vitin 2020. Kështu në mbledhjen e zhvilluar,... ...

Interreligious Council of Albania attends an International Meeting in the USA

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë mori pjesë në Konferencën Ndërkombëtare “Partneriteti multifetar dhe shumëpalësh për paqe dhe zhvillim?, i mbajtur në Nju Jork në datat 10-13 dhjetor 2019. Organizata Ndërkombëtare ?Fetë... ...

Mbahet mbledhja e Bordit Ekzekutiv të Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë

Me dt. 5 dhjetor 2019 është zhvilluar mbledhja e radhës e Bordit Ekzekutiv të Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë, në ambientet e Qendrës Sinodike të Kishës Ortodokse Autoqefale të Shqipërisë. Në... ...

Gjermani, KNFSH merr pjesë në Asamblenë e X Botërore ?Fetë për Paqen?

Në datat 19-23 gusht 2019 është mbajtur në Lindau të Gjermanisë, Asambleja e X Botërore ?Fetë për Paqen? me pjesëmarrjen e 900 të ftuarve nga më shumë se 100 shtete... ...

Mblidhen të gjitha instancat e Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë

Është zhvilluar ditën e sotme me dt. 27 qershor 2019 mbledhja e të gjitha organeve të Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë. Në kuadër të përgatitjeve për pjesëmarrjen e Këshillit Ndërfetar të... ...

Zhvillohen konsultimet kombëtare të Departamentit të Gruas dhe Departamentit të Rinisë të KNFSH-së

Në kuadër të përgatitjeve për pjesëmarrjen e Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë në Asamblenë e X-të Botërore të ?Religions for Peace?, që do të mbahet në Lindau të Gjermanisë në gusht... ...

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë pjesëmarrës në takimin e Brukselit

Në datat 11-13 qershor 2019 u mbajt në Bruksel, Belgjikë, takimi ndërkombëtar i Këshillit Evropian për Liderët Fetarë (ECRL-European Council of Religious Leaders), ku u zhvilluan konsultimet për Asamblenë e... ...

KNFSH takim në Varshavë, Poloni

Në datat 25-27 maj 2019 u mbajtën në Varshavë, Poloni, konsultimet parapërgatitore për Asamblenë e X-të Botërore të RfP-së (Religions for Peace), që do të zhvillohet në Lindau të Gjermanisë.... ...

Memorandum of Understanding between the Inter-religious Council and the CVE is signed

Këshillit Ndërfetar i Shqipërisë, i përfaqësuar nga pesë krerët e komuniteteve fetare në vendin tonë, nënshkroi sot me dt. 17 maj 2019 një memorandum mirëkuptimi me Qendrën e Koordinimit Kundër... ...

Zhvillohet Simpoziumi i VIII Akademik Ndërfetar ?Sfidat e religjionit në globalizëm?

Ditën e sotme, me datë 02 maj 2019, është zhvilluar në Akademinë Teologjike Ortodokse, Shën Vlash, Durrës, simpoziumi i VIII Akademik Ndërfetar ?Sfidat e Religjionit në Globalizëm?. Fillimisht simpoziumi u... ...

Mbahet mbledhja vjetore e Këshillave Ndërfetare të Europës në Bruksel

Në datat 28-29 prill 2019 është zhvilluar në Bruksel mbledhja vjetore e Këshillave Ndërfetarë të Europës. Në mbledhjen e drejtuar nga Presidenti i Këshillave Ndërfetarë të Europës Dr. Luigi de... ...

Mblidhet Këshilli i Presidencës i Këshillit Ndërfetar

Këshilli i Presidencës të Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë ka mbajtur ditën e sotme me dt. 16.04.2019, mbledhjen e radhës dhe të parën për vitin 2019. Kështu në mbledhjen e zhvilluar,... ...

Mblidhet Bordi Ekzekutiv i Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë

Me dt. 3 prill 2019 është zhvilluar mbledhja e radhës e Bordit Ekzekutiv të Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë, në ambientet e Universitetit Bedër. Në mbledhjen e drejtuar nga sekretari i... ...

Zhvillohet në Berlin takimi ndërkombëtar i Këshillave Ndërfetarë të Europës

Në kuadër të përgatitjeve për zhvillimin e Asamblesë së Dhjetë Botërore të organizatës ndërkombëtare ?Religions for Peace? (Fetë për Paqen), që do të mbahet në gusht të këtij viti në... ...

Zhvillohet Konferenca Ndërkombëtare mbi Dialogun Ndërfetar ICID?

Universiteti ?Bedër?, Universiteti Katolik ?Zoja e Këshillit të Mirë?, Universiteti ?Logos?, si dhe me komunitetet fetare në Shqipëri, në bashkëpunim me Ambasadën Austriake në Tiranë organizuan me dt. 3 maj... ...

Mblidhet Këshilli Ekzekutiv i Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë

Pas konsolidimit dhe riorganizimit të Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë, është zhvilluar me dt. 27 dhjetor 2018 në ambientet e Selisë së Kishës Ortodokse Autoqefale të Shqipërisë, mbledhja e parë e... ...

Simpoziumi i VII Akademik Ndërfetar

Zhvillohet Simpoziumi i VII Akademik Ndërfetar ?Maria/Merjemi, si simbol i virtytit dhe i devotshmërisë? Me datë 20 dhjetor 2018, është zhvilluar në sallën e konferencave të Kolegjit Universitar Bedër, simpoziumi i... ...

Zhvillohet në Rimini të Italisë konferenca  ?Rruga Adriatike e Dialogut Ndërfetar?

Me datë 18 dhjetor 2018, është mbajtur në Rimini të Italisë konferenca ?Rruga Adriatike e Dialogut Ndërfetar?. Konferenca është përshëndetur fillimisht nga Ipeshkvi i Dioqezës së Riminit dhe të San... ...

Përfaqësues të Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë takim me Papa Françeskun

Drejtues të komuniteteve fetare nga Shqipëria, si dhe njëkohësishtpërfaqësues të Presidencës së Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë, sekretari i përgjithshëm i KNFSH-së dhe Komuniteti Arbëresh në Itali,me datë 19 nëntor 2018... ...

Interreligious Council of Albania awarded Sergio Vieira De Mello Prize

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë vlerësohet me çmimin ?De Mello për të Drejtat e Njeriut? Është zhvilluar me dt. 25 tetor 2018 në Krakov të Polonisë ceremonia e ndarjes së çmimit... ...

Mblidhet Presidenca e Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë

Pas disa takimesh dhe mbledhje pune, drejtuesit më të lartë të komuniteteve fetare të Shqipërisë janë mbledhur më dt. 22.10.2018 në Selinë e Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, ku janë marrë... ...

Share shows care!

English