Home
H. Dede Edmond Brahimaj nderohet me çmimin ?Unaza e Tolerancës? në Gjermani

H. Dede Edmond Brahimaj nderohet me çmimin ?Unaza e Tolerancës? në Gjermani

Akademia e Evropiane e Shkencave pranë Universitetit Teknik të Kolnit në Gjermani i ka akorduar H. Dede Edmond Brahimajt, Kryegjyshi Botëror i Bektashinjve dhe njëkohësisht Kryetar i Këshillit Ndërfetar për vitin 2021, Çmimin ?Unaza e Tolerancës? me motivacionin ?për përpjekjet dhe mundimet e vlefshme në angazhimet për paqen dhe nxitjen e dialogut ndërfetar, si shembull i veçantë dhe i denjë për t?u ndjekur në të ndërtimin, promovimin dhe mbrojtjen e tolerancës.?

Ceremonia e dhënies së çmimit u zhvillua në ambientet e Akademisë Evropiane të Shkencave pranë Universitetit të Kolnit në Gjermani, ku merrnin pjesë personalitete akademike dhe fetare.

 

Shpërndarja tregon përkujdesje
     
  
English